Receptet räcker till ganska många portioner, men det går ju bra att halvera:
6 våningens morotsbiffar
ca 1 kg morötter
2 ägg
1 dl ströbröd
1 stor gul lök (eller flera små)
½ dl sesamfrö (vaniiga eller rostade)
1 tsk buljngpulver
svartpeppar
vitlök eller vitlökspulver
Skala och hacka löken, stek tills den blir mjuk, har man vitlök kan man pressa ner den nu och steka med löken. Skala och grovriv morötterna, lägg dem i en bunke. Blanda i ägg, ströbröd, den stekta löken, sesamfrön, buljongpulver och peppar, har man vitlökspulver blandas det i nu. Blanda väl. Forma biffar, bullar eller medaljonger och stek. Blir smeten för lös kan man blanda i mer ströbröd, håller den inte ihop ordentligt kan man tillsätta lite vatten.
Vill man göra lite mer matiga biffar kan man ex. koka 1 ½ dl röda linser tills de blir riktigt mjuka och blanda i dem i smeten.
Serveras med vad du vill, couscous, bulgur, ris, potatis, pasta, tomatsås, yoghurt, fetaost..
lördag 27 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar