tisdag 21 december 2010
Stulet kolarecept
150 gr smör5 msk kakao (siktas)450 gr strösocker...1,5 dl sirap3 dl grädde3 msk fast honung.2 msk vaniljsocker (lägg i efter smeten kokat klart)Chokladkola:Smält smöret i en kastrull med tjock bottenBlanda i allt utom vaniljsockret. Koka på medelvärme till 125 grader. Smöra ett bakplåtspapper och klä en form ca.. 20x30 cm.Rör i vaniljsockret och häll upp.Låt stå minst ett par timmar.Vänd upp på en skärbräda och skär i lämpliga bitar. Slå in i smörpapper eller lägg dem åtskilda i en ask med smörpapper mellan lagren.Citron-Limekola:Samma recept så när som att du tvättar 2 citroner och 1-2 lime. River skalet fint (ta inte med det vita) och blandar ner detta efter koket istället för vaniljsockret.Lakritskola:Samma recept men krossa 2 lakritsstänger och koka med istället för vaniljsocker. Nästa gång ska jag prova citron och lakrits i samma kok. Det borde bli ännu godare.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar